سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۱۵:۴۷

اخبار

۶ گروهی که در معرض بیماری کشنده تب کنگو هستند


چوپانان، قصابان، دامداران، کارگران کشتارگاههای دام، کشتارکنندگان غیر مجاز دام و پرستاران جمعیت عمده در معرض بیماری تب کریمه کنگو هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران،  تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان ودام بوده که از طریق گزش کنه ، ترشحات دام آلوده ، خون دامهای آلوده، لاشه های ذبح شده  و له نمودن کنه آلوده ؛ به انسان منتقل و می تواند باعث بیماری در انسان شود.
براساس آمارها موارد ابتلا به این بیماری رو به افزایش بوده که ضروری است مردم از شیوه‌های انتقال آن آگاهی داشته باشند.
بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) با گزش یک کنه از خانواده Bunyaviridae  منتقل می‌شود و گرچه میزبان اصلی آن حیوانات است، ولی موارد پراکنده آن در انسان نیز دیده می شود.
این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۴۴ در شبه جزیره کریمه توسط یک دانشمندان روسی شناسایی شد و تب هموراژیک کریمه نام گرفت. در سال ۱۹۶۹ مشخص شد عامل تب خونریزی دهنده کریمه مشابه عامل بیماری است که در جریان اپیدمی سال ۱۹۵۶ در کنگو پیدا شد و ترکیب نام این دو منطقه علت نامگذاری این بیماری قرار گرفت.
دام های اهلی شامل گاو،گوسفند، بز، شتر و شتر مرغ بیشتر در معرض ابتلای این بیماری هستند و تشخیص این بیماری در دام های زنده و بازرسی های بعد از کشتار ، بسیار دشوار است. همچنین با توجه به حساسیت ویروس نسبت به PH اسیدی،  مهمترین راهکار جلوگیری از سرایت این بیماری به انسان ، نگهداری انواع گوشت دام ذبح شده لااقل بمدت 24 ساعت  در دمای 4-0 درجه قبل از مصرف است.
جمعیت انسانی در معرض خطر این بیماری عمدتاً چوپانان، قصابان، دامداران، کارگران کشتارگاه‌های دام، کشتارکنندگان غیر مجاز دام و پرستاران هستند.
مهمترین راهکارهای پیشگیری از بیماری:
1.    مبارزه با انگلهای خارجی (کنه ها) از طریق سمپاشی،
2.    آموزش دامداران و کارکنان در معرض خطرو استفاده از پوشش های مناسب در راستای بالا بردن امنیت فردی
3.     سرد نمودن لاشه بمدت 24 ساعت در درجه یخچال، در معرض قرار نگرفتن افراد با ترشحات دام بیمار
4.     عدم عرضه کشتار غیر مجاز در معابر عمومی و خارج از کشتارگاه و تهیه گوشت از مجاری مجاز و دارای مهر و برچسب دامپزشکی
5.    افزایش مراقبت های قرنطینه ای درمبادی ورودی دام به کشور
ضرورت دارد شهروندان گوشت مصرفی را فقط از فروشگاه‌های مجاز تهیه کنند و قبل از خرید حتماً به مهر و برچسب دامپزشکی مندرج بر لاشه کشتار توجه نمایند، همچنین بهتر است گوشت خریداری شده به مدت 24 ساعت در یخچال منزل نگهداری و سپس مصرف شود./
گردآوری و تنظیم: معصومه بوستانی

تب کریمه کنگو  

۸ خرداد ۱۳۹۶ ۱۲:۳۲
روابط عمومی |
تعداد بازدید : ۱,۲۳۳

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید