دکتر علی اکبر محمدی با اشاره به اینکه تغذیه صحیح در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد گفت : در ماه مبارک رمضان در وعده های سحری افطار و شام پیروی از برنامه غذایی متنوع و تعادل شامل پنج گروه اصلی غذایی ( نان و غلات،میوه ها ،سبزی ها ، گوشت و حبوبات و تخم مرغ ، شیر و لبنیات ضروری است .<br> رییس شورای عالی سیاست گزاری بهبود تغذیه سازمان افزود : برای پیشگیری از تشنگی لازم است میزان کافی آب در وعده افطار تا سحری استفاده شود،تا تعادل آب والکترولیت های بدن شما در هنگام روزه داری حفظ شود.<br> متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه در استفاده از پروتئین های حیوانی زیاده روی نکنید بیان کرد : برخی روزه داران در وعده های افطاری و سحری از مقدار زیادی غذاهای گوشتی استفاده میکنند که این امر علاوه بر افزایش اسید اورریک خون و بروز نقرس ، باعث بالا رفتن چربی های نامطلوب خون و دفع مقداری زیادی آب از بدن و بروز تشنگی می شود.<br> وی ادامه داد : مصرف چای مکرر بخصوص غلیظ نیز دفع آب را از طریق کلیه ها افزایش داده و بدن را در معرض کم آبی قرار می دهد که علاوه بر اختلالات ناشی از کم آبی ، باعث تشنگی شدید میشود.<br> دکتر محمدی با اشاره به مصرف شیرگرم،فرنی و یا شیر برنج در هنگام افطار گفت : نوشیدنی های کافیین دار مانند قهوه ، نوشابه و کولا ها را محدود کنید و افطار با آب سرد،غذا های سرد و نوشابه های گازدار آغاز نشود.<br> متخصص تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت گفت : برای جلوگیری از اختلال در هضم غذا در هنگام افطار آب زیاد ننوشید و کمبود آب بدن را با نوشیدن مایعات کافی بعد از افطار تا زمان خواب جبران کنید .<br> وی استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ ، آش ، حلیم بدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر را موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار عنوان کرد و افزود : به جای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی ویتامین ها و مواد معدنی هستند،از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما،کشمش و انواع میوه در حد متعال استفاده شود و افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار ، چاقی و اضافه وزن را به دنبال دارد.<br> دکتر محمدی تصریح کرد : بهتر است سحری ویژگی یک وعده ناهار را داشته باشد ، میوه ها و سبزی های تازه علاوه بر آنکه حاوی ویتامین ها و برخی املاح به میزان قابل توجه هستند به علت دارا بودن آب زیاد میتوانند به تامین آب مورد نیاز بدن کمک کنند.<br> رییس شورای عالی سیاست گزاری بهبود تغذیه سازمان خاطر نشان کرد : مصرف یک لیوان شیر در هنگام افطار و سحر و خوردن یک کاسه ماست در موقع شام،به روزه داران توصیه می شود.<br>