سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۰۶:۳۸

اخبار

باید و نباید های نوشیدنی های ماه رمضان؛(3)

کارشناسان تغذیه با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به روزه داران توصیه می کنند ، نوشیدنی های سنتی مانند شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی،کاسنی ، سکنجبین و بیدمشک می تواند به کاهش تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان کمک کند.
به گزارش پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران ؛ روزه داری در فصل گرما بدن را دچار کم آبی می کند ، آب بدن مهمترین عاملی است که می تواند برای روزه داران باعث مشکلات زیادی شود و حتی جان فرد را به خطر اندازد.

فاصله بین افطار تا سحر بهترین زمان برای جبران آب بدن می باشد که می توان از نوشیدنی های سنتی ، چای کمرنگ ، انواع میوه های تابستانی و آب میوه های طبیعی و کم شیرین استفاده کرد.

1

***پرهیز از نوشیدن آب یخ 
زمانی که آب خنک همراه با یخ مصرف می شود دمای بدن را برای مدت کوتاهی پایین می آورد ، اما باعث رفع عطش در دراز مدت نمی شود. 
هنگام افطار باید از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز کرد همچنین در وعده افطار نیز از نوشیدنی های ولرم استفاده کرد.
***رفع تشنگی با نوشیدنی های سنتی
روزه داران شربت ها و نوشیدنی های سنتی زیر را تهیه و پس از افطار به تدریج و مورد استفاده قرار دهند.
شربت آبلیمو 
شربت آبلیمو کم شیرین سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف می کند.
شربت خاکشیر و تخم شربتی 
شربت خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد عطش هستند و می توانند آب را درون دانه های خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند . در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانی تر نسبت به آب تامین می کند . بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.
کاسنی 
دربین عرقیات سنتی ، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد ، از این رو پیشنهاد می شود نوشیدنی هایی مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
شربت سکنجبین 
شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز می تواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای کاهش تشنگی آن را نوشید.
 دم کرده نعناع 
دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد . تهیه و مصرف شربت نعناع نیز رفع تشنگی بسیار مفید است . برای تهیه آن باید از شربت پایه استفاده کرد . جوشاندن شکر و آب به نسبت دو به یک و افزودن مقداری عرق نعناع و آب لیمو ترش که باید به صورت خنک مصرف شود . این شربت نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری می کند.
دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات 
دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات نیز می تواند علاوه بر رفع تشنگی ، باعث آرامش و خواب مناسب در شب شود.
شربت تمبر هندی با عسل 
خیس کردن تمبر هندی و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهیه شربت ، نوشیدنی مفیدی برای رفع یبوست در ماه رمضان محسوب می شود.
مخلوط زردآلوی تازه همراه با عسل 
مخلوط زرد آلوی تازه همراه عسل نیز مناسب جهت رفع عطش و برای سنگینی معده می توان استفاده کرد.
روزه یکی از دستورات دینی است که با روش های مختلف در تمامی ادیان الهی به آن توصیه شده و دارای آثار معنوی و جسمانی زیادی است .
تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان کمک بسزایی به حفظ و ارتقاء سلامت جسمی افراد دارد و در کنار فضایل معنوی به سلامت جسمی انسان کمک شایان توجه ای می کند. 

 

 
۷ خرداد ۱۳۹۸ ۱۵:۴۹
تعداد بازدید : ۸۸۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید