سال سرمایه‌گذاری برای تولید
امروز سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ ۱۰:۰۶

اخبار

روز جهانی تومور مغزی؛ نگاهی به مهم‌ترین علائم این بیماری

۱۸ خرداد ۱۴۰۴ ۰۹:۰۱
برای بسیاری از ما، شنیدن نام تومور مغزی می‌تواند دلهره‌‌آور باشد. این بیماری که به نظر می‌‌رسد پیچیدگی‌‌های زیادی داشته باشد، همواره نگرانی‌‌هایی درباره تشخیص و درمان آن به همراه دارد. اما علم پزشکی روز به روز پیشرفت می‌کند و در این مسیر، پزشکان متخصصی هستند که با دانش و تجربه خود، امید را به بیماران بازمی‌گردانند.
به گزارش پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران؛ به جهت گردهم‌آوردن بیماران، خانواده‌ها، متخصصان پزشکی و محققان برای افزایش آگاهی در مورد تومورهای مغزی، هشتم ماه ژوئن، روز جهانی آگاهی از تومور مغزی نام‌گذاری شده است. 
تومور مغزی مجموعه‌ای از سلول‌های غیرعادی است که درون مغز تجمع کرده و توده‌ای غیرطبیعی را تشکیل می‌دهند. تومورهای مغزی ممکن است سرطانی (بدخیم) یا غیرسرطانی (خوش‌خیم) باشند. تومور مغزی جزو بیماری‌های قابل‌درمان است و اگر زود تشخیص داده شود، اغلب می‌توان آن را درمان کرد.
روز جهانی تومور مغزی اولین‌بار در سال ۲۰۰۰ توسط انجمن تومور مغزی آلمان گرامی داشته شد و هدف از نام‌گذاری هشتم ژوئن به روز جهانی تومور مغزی، گردهم‌آوردن بیماران، خانواده‌ها، متخصصان پزشکی و محققان برای افزایش آگاهی در مورد تومورهای مغزی است.
تومور مغزی چیست؟
تومور مغزی مجموعه‌ای از سلول‌های غیرعادی است که درون مغز تجمع کرده و یک توده غیرطبیعی را تشکیل می‌دهند. تومورهای مغزی ممکن است سرطانی (بدخیم) یا غیر سرطانی (خوش‌خیم) باشند. جمجمه که در برگیرنده مغز است،‌ ساختار سخت و انعطاف‌ناپذیری دارد و رشد هرنوع توده در چنین فضای محدودی می‌تواند مشکل‌ساز شود. صرف‌نظر از بدخیم یا خوش‌خیم بودن تومور، رشد آن درون مغز موجب افزایش فشار درون جمجمه می‌شود و این فشار می‌تواند به مغز آسیب وارد کرده یا موجب مرگ شود.
تومورهای مغزی در دو گروه تومورهای اولیه و ثانویه دسته‌بندی می‌شوند. تومورهای اولیه شامل گلیوبلاستوما، الیگودندروگلیوم، تومور آستروسیتوما، نورومای آکوستیک، تومورهای هیپوفیز، مننژیوما،  مدولوبلاستوما، کوروئید پلکسوس کارسینوما، کرانیوفارنژیوما، اپندیموما درون مغز شکل می‌گیرند و بسیاری از آن‌ها خوش‌خیم هستند. تومورهای ثانویه که با عنوان تومورهای متاستازی هم شناخته می‌شوند، زمانی شکل می‌گیرند که سلول‌های سرطانی سایر اندام‌ها مانند ریه یا سینه به بافت مغز رسیده و در آن گسترش می‌یابند.
علایم و نشانه‌های تومور مغزی
علایم و نشانه‌های یک تومور مغزی بسته به اندازه، موقعیت و نرخ رشد آن متفاوت است؛ اما به طور کلی می‌توان موارد زیر را از علایم تومور مغزی دانست:
- ابتلا به سردرد یا تغییر الگوی سردردها
- سردردهای مکرر که دفعات یا شدت وقوع آن‌ها افزایش می‌یابد
- حالت تهوع یا استفراغ غیرقابل توضیح
- مشکلات بینایی مانند تاری دید، دوبینی یا از بین رفتن دید محیطی
- از دست دادن تدریجی حس لامسه یا قدرت حرکت در یک بازو یا پا
- مشکل در حفظ تعادل
- اختلالات گفتاری
- سردرگرمی در امور روزمره
- تغییرات رفتاری یا شخصیتی
- تشنج، به ویژه درافرادی که فاقد سابقه تشنج هستند
- مشکلات شنوایی
موضوع روز جهانی تومور مغزی 2025 چیست؟
هر سال، موضوعی برای تمرکز بر اهداف تعیین می‌شود و امسال موضوع روز جهانی تومور مغزی «توانمندسازی زندگی‌ها با وجود آگاهی از تومور مغزی» است. این موضوع بیشتر بر تشخیص، پشتیبانی و ارزیابی اولیه تومور متمرکز است. 
تعداد بازدید : ۴۹

نظرات بینندگان