سال سرمایه‌گذاری برای تولید
امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۰۱:۰۵

اخبار

جای خالی واکسن ایدز

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۰۹:۱۵
در تقویم، روزهای مختلفی به نام روز اچ‌آی‌وی/ایدز نامگذاری شدند؛ ۱ دسامبر روز جهانی ایدز، ۱۸ سپتامبر روز آگاهی در مورد اچ‌آی‌وی/ایدز و سالمندی، ۱۹ مه روز آگاهی در مورد اچ‌آی‌وی/ایدز آسیا-اقیانوسیه، ۱۰ آوریل روز آگاهی در مورد اچ‌آی‌وی/ایدز جوانان و ۱۰ مارس روز آگاهی در مورد اچ‌آی‌وی/ایدز زنان و دختران.
به گزارش پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران؛ تاریخ ۱۸ می که با نام روز جهانی آگاهی در مورد واکسن ایدز (HIV/AIDS Vaccine Awareness Day) نیز شناخته می‌شود، در حقیقت، روزی برای تقدیر و حمایت از تلاش‌های هزاران دانشمند، متخصص، پزشک، کارشناس حوزه بهداشت و سلامت است که در حال تحقیق برای تولید یک واکسن بی‌خطر و موثر ایدز هستند.
در عین حال، نامگذاری این روز، تأکید مجددی بر لزوم سرعت بخشیدن به تلاش‌ها و افزایش سرمایه‌گذاری در سطح جهان برای تولید واکسن موثر ایدز است.
این روز یادآور مبارزه جهانی با HIV/AIDS و اهمیت توسعه یک واکسن ایمن و مؤثر است. علیرغم پیشرفت‌های قابل توجه در درمان و پیشگیری از HIV، این ویروس همچنان یک نگرانی جهانی است که بر لزوم ادامه تحقیق و توسعه واکسن تأکید می‌کند. 
روز جهانی واکسن ایدز برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ میلادی گرامی داشته شد. این روز فرصتی است تا آگاهی عمومی درباره اهمیت واکسیناسیون در پیشگیری از عفونت و ایدز افزایش یابد. این روز همچنین فرصتی است تا تلاش‌های جامعه جهانی برای مقابله با HIV/AIDS را به رسمیت بشناسیم و بر اهمیت ادامه کار در این زمینه تأکید کنیم.
ایدز و HIV
ایدز AIDS) مخفف عبارت انگلیسی Acquired Immunode ficiency Syndrome  است که معنی آن به فارسی «سندروم نقص ایمنی اکتسابی» است. این بیماری توسط ویروسی به نام اچ آی وی (Human Immunodeficiency Virus) منتقل می‌شود و می‌تواند فرد مبتلا به این بیماری را به مرور زمان و با توجه به شدت بیماری به کام مرگ بفرستد. بیماری ایدز، سیستم ایمنی بدن را که وظیفه مقابله با ویروس‌ها، باکتری‌ها و هر نوع عامل بیماری‌زای دیگر دارد در بدن انسان  ضعیف می‌کند و در نتیجه بدن مقاومت خود را در برابر عوامل بیماری‌زا از دست می‌دهد. جالب است بدانید متاسفانه  این ویروس در فقیرترین و محروم‌ترین جوامع جهان شیوع بیشتری دارد.
تاریخچه تولید واکسن ایدز 
نخستین آزمایش بالینی واکسن اچ آی وی سال 1987 در مرکز بالینی موسسه ملی بهداشت (NIH) در مریلند آمریکا انجام شد. اکنون 38 سال از این تلاش می‌گذرد و محققان در سراسر دنیا، همچنان به تحقیقات خود برای تولید یک واکسن موثر و بی‌خطر ایدز ادامه می‌دهند. 
تحقیقات در زمینه اچ‌آی‌وی شامل تولید واکسن‌های پیشگیری و درمان (preventive and therapeutic vaccines) است: واکسن پیشگیری از اچ‌آی‌وی برای جلوگیری از عفونت اچ‌آی‌وی در افرادی که آلوده به این ویروس نیستند، در نظر گرفته شده است. 
واکسن درمان اچ‌آی‌وی، برای درمان افراد آلوده به ویروس اچ‌آی‌وی در نظر گرفته شده است. این واکسن می‌تواند جایگزین استفاده روزانه از داروهای اچ آی وی شده و از تبدیل شدن عفونت به بیماری ایدز پیشگیری کند. 
حقایقی در مورد واکسن ایدز و HIV
در حال حاضر هیچ واکسنی برای پیشگیری و درمان اچ‌آی‌وی/ایدز وجود ندارد. دانشمندان معتقدند که تولید واکسن ایمن و موثر اچ‌آی‌وی امکانپذیر بوده و درحال کار برای تولید آن هستند. تولید یک واکسن موثر، ایمن و مقرون به صرفه برای پیشگیری از عفونت اچ‌آی‌وی، بهترین روش برای کنترل و پایان دادن به اپیدمی اچ‌آی‌وی در سطح جهان است.
موضوع روز جهانی واکسن ایدز سال 2025 «راه رفتن در سنت، لنگر در فرهنگ» است. این موضوع سهم ارزشمند جوامع بومی در پایان دادن به اپیدمی HIV را تایید می‌کند و بر اهمیت دید بومی در استراتژی‌های ملی HIV و فرصت‌های مالی تاکید می‌کند.
تعداد بازدید : ۲۷

نظرات بینندگان