سال سرمایه‌گذاری برای تولید
امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۰:۳۵

اخبار

روز جهانی پرستار؛ "پرستاران" سنگربانانِ درمان

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۰۹:۴۵
امروز مصادف با ۱۲ ماه می و روز جهانی پرستار است، هر سال هفته پرستار از ۶ مه آغاز و در ۱۲ مه (تولد فلورانس نایتینگیل، پرستار انگلیسی و بنیان‌گذار پرستاری مدرن) به عنوان روز جهانی پرستار به طور رسمی برگزار می شود.
به گزارش پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران؛ روز جهانی پرستار، اولین‌بار در سال ۱۹۶۵ و توسط شورای بین‌المللی پرستاران (ICN) جشن گرفته شد.
تاریخچه روز جهانی پرستار
اولین کتابچه راهنمای پرستاری در سال ۱۸۵۹ توسط فلورانس نایتینگل منتشر شد. پیش از آن تنها دایه‌ها و ماماها وظایف پرستاری را انجام می‌دادند و قرن شانزدهم بود که پرستار معنای امروزی خود را به‌ عنوان کسی پیدا کرد که از بیماران مراقبت می‌کند. فلورانس نایتینگل در فلورانس ایتالیا به دنیا آمد و در طول جنگ کریمه (نبردهای اکتبر ۱۸۵۳ تا فوریه ۱۸۵۶ در شبه‌جزیره کریمه واقع در شمال دریای سیاه) پرستار بود. وی هنگام بازگشت به خانه از آنچه در این دوران آموخته بود برای ایجاد یک سیستم پرستاری جامع استفاده کرد. نایتینگل نویسنده‌ای فعال بود و روش‌های پرستاری را از طریق نوشته‌هایش به اشتراک می‌گذاشت. او همچنین یک آماردان ماهر بود که یافته‌های خود را به‌کار و با استفاده از داده‌ها و نمودارها نتیجه می‌گرفت. یکی از اولین اشکال نمودار دایره‌ای توسط او ایجاد شد.
وی در سال ۱۸۷۰ با همکاری بیمارستان سنت‌توماس در لندن اولین مدرسه سکولار پرستاری را تأسیس کرد که اکنون بخشی از کالج کینگ است و چندین روش بهداشتی و سلامتی از جمله استفاده از کلاه پرستاری را معرفی کرد. فلورانس نایتینگل یک پیشگام پرستاری مدرن بود و روز تولد او به عنوان روز جهانی پرستاری گرامی داشته می‌شود. این روز در سال ۱۹۷۴ توسط شورای بین‌المللی پرستاران با هدف برجسته کردن نقش آن‌ها در مراقبت از بیماران تعیین شد.
پرستاری بزرگ‌ترین حرفه بهداشت و درمان عصر معاصر است و ۵۹ درصد از متخصصان مراقبت‌های بهداشتی در سراسر جهان (۳.۸ میلیون) را پرستاران تشکیل می‌دهند. هر سال نیز ۲۰۰ هزار پست پرستار جدید ایجاد می‌شود. حرفه پرستاری در چند دهه اخیر فراگیرتر شده، اما هنوز راه زیادی در پیش است.
پرستار کیست؟
پرستاران نقش حیاتی در سیستم بهداشت و درمان ایفا می‌کنند و وظایف گوناگونی را بر عهده دارند. یک پرستار با استفاده از مهارت و دانش و تحصیلات خود از بیماران پرستاری می کند. وظایف یک پرستار شامل ارزیابی و نظارت بر وضعیت بیمار، اجرای دستورات پزشکی، مراقبت‌های پرستاری، حمایت فیزیکی و عاطفی از بیماران است. پرستاران در محیط‌های مختلفی از جمله بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، مراکز مراقبت در منزل، مدارس و مراکز بهداشتی و درمانی کار می‌کنند. آنها در تخصص‌های مختلفی مانند پرستاری اطفال، پرستاری سالمندان، پرستاری اورژانس و پرستاری مراقبت‌های ویژه فعالیت می‌کنند.
درجات شغلی پرستاران در بیمارستان
مترون (مدیر پرستاری): مترون بالاترین مقام پرستاری در بیمارستان است. او مسئول برنامه‌ریزی، نظارت و مدیریت کل فعالیت‌های پرستاری بیمارستان بوده و نقش کلیدی در هماهنگی تیم پرستاری با سایر بخش‌های بیمارستان ایفا می‌کند.
سوپروایزر (ناظر شیفت): سوپروایزر بر عملکرد پرستاران در هر شیفت نظارت می‌کند و وظیفه دارد مشکلات اورژانسی یا مدیریتی را حل کند. او به عنوان پل ارتباطی بین مترون و پرستاران عمل می‌کند.
هدنرس (سرپرستار بخش): هدنرس مسئول مدیریت یک بخش خاص از بیمارستان است. وظایف او شامل تقسیم کار بین پرستاران، اطمینان از رعایت استانداردهای مراقبتی و ارتباط با پزشکان و بیماران است.
پرستار استاف (ثابت): این پرستاران در بخش‌های مشخصی مشغول به کار هستند و وظیفه اصلی‌شان مراقبت مستقیم از بیماران، انجام درمان‌ها و پیگیری دستورات پزشکی است.
پرستار روتیشن: این پرستاران بین بخش‌های مختلف بیمارستان جابه‌جا می‌شوند و معمولاً برای پوشش شیفت‌های خالی یا افزایش نیروی بخش‌های شلوغ به کار گرفته می‌شوند.
بهیار: بهیاران نقش حمایتی دارند و در انجام وظایف ساده‌تر مانند کمک به بیماران در امور روزمره، گرفتن علائم حیاتی و همراهی در فرآیندهای درمانی به پرستاران کمک می‌کنند.
کمک پرستار: کمک پرستاران در انجام وظایف اولیه مانند جابه‌جایی بیماران، تمیز کردن بخش‌ها و ارائه کمک‌های ابتدایی به بیماران فعال هستند و به عنوان نیروی کمکی برای تیم پرستاری محسوب می‌شوند.
هر سال، شورای بین‌المللی پرستاران (ICN) موضوعی را اعلام می‌کند که چالش‌ها و اولویت‌های فعلی در زمینه پرستاری را منعکس می‌کند. موضوع روز جهانی پرستار 2025 "پرستاران: صدایی برای رهبری - ارائه کیفیت، تامین برابری" است. 
این موضوع نقش حیاتی پرستاران را نه تنها در ارائه مراقبت با کیفیت، بلکه در تضمین دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و برابری برای همه جوامع برجسته می‌کند.
تعداد بازدید : ۸۱

نظرات بینندگان