سال سرمایه‌گذاری برای تولید
امروز شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۰۰:۱۳

اخبار

اجرای غربالگری اختلالات گفتار و زبان در مدارس صنعت نفت گچساران

کارشناس گفتاردرمانی مرکز مشاوره و بهداشت روان صنعت نفت گچساران عنوان کرد: گفتار درمان در ابتدای آغاز سال تحصیلی با حضور در مدارس اقدام به غربالگری دانش‌آموزان در زمینه‌های اختلالات یادگیری، اختلالات تلفظی، رشد گفتار و زبان می‌نماید.
امین پناهی به مناسبت اول اردیبهشت‌ماه سالروز بزرگداشت استاد سخن، فخر کلام پارسی در ایران و جهان سعدی شیرازی روز ملی گفتاردرمانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران با بیان اینکه بخش گفتاردرمانی از سال 1392 شروع به فعالیت نموده است عنوان کرد: رده‌های سنی 2 تا 70 سال به این بخش مراجعه می‌نمایند.
وی با اعلام اینکه سال گذشته 755 جلسه گفتاردرمانی به مراجعه‌کنندگانی که دچار لکنت‌زبان هستند ارائه شده است عنوان کرد: مراجعین از سوی متخصصین اطفال، روان‌پزشک، مغز و اعصاب، گوش-حلق و بینی و واحد بهداشت خانواده به بخش گفتاردرمانی ارجاع داده می‌شوند.
پناهی در ادامه توضیح داد: گفتاردرمانی یا پاتولوژی گفتار و زبان یکی از شاخه‌های توانبخشی می‌باشد که به آسیب شناسی اختلالات مربوط به گفتار و زبان می‌پردازد. در واقع گفتار و زبان بخش بسیار مهمی از ارتباط برقرار کردن با دیگران است.
این کارشناس با تاکید بر اینکه ارایه خدمات این رشته محدودیت سنی ندارد و از نوزادی تا سالمندی را پوشش می دهد، توضیح داد: وظیفه آسیب شناس گفتار و زبان درمان اختلالات در این حیطه‌ها است:
گفتاردرمانی یک برنامه درمانی برای مشکلات گفتاری و زبان است. این مشکلات ممکن است شامل مسائل مربوط به بیان، روان بودن کلام، تشدید یا پیچش صدا و محدود بودن واژگان باشد.
هدف گفتار درمانی تلاشی است تا بالاترین و بیشترین توانایی فرد را در گفتار به کار بگیرد. گفتار درمانگران برای رسیدن به اهداف خود از علوم مختلف استفاده می‌کنند که از جمله آنها می‌توان به علوم روانشناسی، آناتومی، علوم اعصاب و… اشاره کرد.
مشکلات گفتار درمانی عبارت‌اند از تلفظ نادرست کلمات، تشدید مشکلات مربوط به روان بودن گفتار به دلیل لکنت، تکرار صداها یا هجاهای طولانی است.
چه کسانی به گفتاردرمانی نیاز دارند؟
پناهی در ادامه افزود: هر فردی که در ارتباط برقرار کردن از طریق زبان و گفتار مشکل داشته باشد، باید از گفتاردرمانی کمک بگیرد. افراد زیر بیشتر به گفتاردرمانی نیاز دارند:
افراد دارای لکنت‌زبان و مشکلات تلفظی، افراد کم توانذهنی و اوتیسم، افرادی که در یادگیری و خواندن و نوشتن مشکل دارند، افراد مبتلا به مشکلات شنوایی، افرادی که شکاف کام و لب دارند، افراد مبتلا به اختلالات صوتی، افراد مبتلا به سرطان حنجره، زبان و گردن، کودکانی که دیر شروع به صحبت کرده‌اند، افرادی که پس از صدمه مغزی دچار مشکلات گفتاری و بلعی شده‌اند، نوزادان نارس و کودکانی که مشکل بلع شیر دارند، کودکان مبتلا به بیش فعالی و سندروم داون و بیماران مبتلا به پارکینسون و MS.
عامل نتیجه بخشی گفتاردرمانی
این گفتاردرمانگر با بیان اینکه تحقیقات نشان داده که شناسایی (غربالگری) و مداخله زودهنگام دو عامل مهم در بهبودی اختلالات زبانی و ارتباطی هستند اظهارداشت: مهم‌ترین عامل نتیجه بخش بودن گفتار درمانی، تداوم و زمان درمان است. با توجه به میزان مشکل و سن و شرایط جسمی افراد، این مدت زمان فرق می‌کند.
۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۱:۰۰
تعداد بازدید : ۱۰۶

نظرات بینندگان