سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ۰۲:۴۳

اخبار

پژوهشگران و نویسندگان بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران را بشناسیم

در جهان امروز پیشرفت و توسعه حاصل علم و دانایی است که با تحقیق و پژوهش به دست می‌آید؛ در واقع پژوهش در هر سطحی که انجام شود، منبع مناسبی برای تولید علم و اساسی‌ترین ارکان پیشرفت هر کشور است.
از سوی دیگر، موفقیت در تمام سطوح علمی و پیشرفت در حوزه‌های مختلف به نوع فعالیت‌های پژوهشی وابسته است؛ بنابراین طرح‌های پژوهشی باید از نوع کاربردی باشد تا علاوه بر شناسایی مسائل و مشکلات، راهکاری برای رفع مشکل ارایه دهد.
لذا برای کاربردی بودن فعالیت‌های پژوهشی و همچنین جلوگیری از تکرار در امر تحقیق، باید حمایت‌های مناسبی از پژوهشگران صورت گیرد.
خبرنگار بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران به مناسبت هفته ملی پژوهش و جایگاه تحقیق و پژوهش اقدام به معرفی نویسندگان و فعالان پژوهش این مجموعه کرده است.
پژوهشگران بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران توکل برخدا و پشتکار قوی را از مهمترین عوامل موفقیت در این مسیر برشمردند و معتقدند هیچ موفقیتی بدون تلاش مستمر امکانپذیر نخواهد شد.
این پژوهشگران بیان کردند: تحقیق و پژوهش زیربنای هر فعالیت و از جمله اقدامات علمی است، در واقع می‌توان گفت بدون تحقیق و پژوهش هیچ برنامه و فعالیت به نتیجه مطلوب نمی‌رسد، از این رو یکی از بسترهای مهم برای تحقق توسعه‌یافتگی و استقلال جوامع توجه به مقوله تحقیق و پژوهش است.
دکتر فرهمند بزرگمهر دندانپزشکی که عاشق مترجمی است
دکتر فرهمند بزرگمهر که از سال 1382 به استخدام بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران درآمده از جمله پزشکانی است که از 1397 مترجمی کتاب را به صورت حرفه‌ای آغاز و صرفا و مطلقا از روی عشق کار ترجمه را انجام می‌دهد.
وی با توجه به علاقمندی از سال دوم راهنمایی فراگیری زبان انگلیسی را شروع و همچنین از سال 1387 یادگیری زبان فرانسه را آغاز کرد.
کتاب‌های"جواب‌های کوتاه به پرسش‌های بزرگ"، "سگ، گرگی سرشار از آدمیت"، "سفرنامه دندان" و "دمکراسی مورچه‌ها" برخی از کتابهای است که تاکنون توسط دکتر بزرگمهر از زبان فرانسه به فارسی ترجمه و روانه بازار نشر شده است.
کتاب "درختی که جنگلی پشتش پنهان بود" از دیگر کتاب‌های ترجمه شده توسط این دندانپزشک شاغل در بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران است که هم اکنون به چاپ دوم رسیده است.
همچنین کتاب‌های "برنامه‌های فراتر از اشک‌هایمان"، "هفت درس مختصر فیزیک" و "عُلیا حضرت درخت" توسط این دندانپزشک ترجمه و در حال چاپ می‌باشد.
گفتنی است نهمین کتاب دکتر بزرگمهر با نام"چرخ خیاطی" هم اکنون در دست ترجمه می‌باشد.
پروانه گرداب معاون خدمات پرستاری و مامایی بیمارستان نفت گچساران
پروانه گرداب معاون خدمات پرستاری و مامایی بیمارستان نفت گچساران دارای 30 سال سابقه کار تاکنون موفق به نوشتن سه کتاب شعر با عناوین "پیله تنهایی"، "کوچه‌های خالی" و "چتری برای پروانه‌ها" شده است.
کتاب "پیله تنهایی" و  "کوچه‌های خالی" به ترتیب در 90 و 62 صفحه در سال 1402و کتاب "چتری برای پروانه‌ها " نیز در 172 صفحه سال جاری به چاپ رسیده است.
سیدعمار حسینی‌نیک مسئول واحد آموزش و پژوهش
سیدعمار حسینی‌نیک سال 1391 به عنوان کارشناس پرستاری وارد مجموعه بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران شد و هم اکنون مسئول واحد آموزش و پژوهش این مجموعه میباشد.
وی تاکنون موفق به چاپ و ارائه 7 مقاله در مجلات معتبر و همچنین چاپ 2 کتاب شده است، کتاب نخست وی با نام "ترالی اورژانس" سال 1396 در 122 صفحه و کتاب دوم با نام "پیامدهای بیماری آنمی سیکل سل" سال 1397 در 64 صفحه به چاپ رسیده است.
"تجربیات بیمار مبتلا به سلول داسی شکل در کهگیلویه و بویراحمد"، "تبیین چالش‌های بیماران مبتلا به کم‌خونی سلول داسی شکل"، "تبیین باورهای بیماران مبتلا به کم‌خونی سلول داسی شکل"، "توصیف نقش خودکارآمدی در خودمراقبتی بیماران پیوند کلیه" و "درد در بیماران مبتلا به آنمی سیکل سل" از جمله مقالات دارای نمایه ISI این پژوهشگر است.
مهدی شفیع‌زاده سوپروایزر بالینی بیمارستان نفت 
مهدی شفیع‌زاده سوپروایزر بالینی بیمارستان بعثت صنعت نفت گچساران تاکنون موفق به چاپ دو جلد کتاب با عناوین "راهنمای ترالی اورژانس" و "پیامدهای بیماری آنمی سیکل سل" شده است، همچنین کتاب اهدای عضو و پیوند از سوی وی ترجمه شده است.
وی تاکنون 7 مقاله با عناوین Perceived barriers to self-care in kidney transplant recipients: a qualitative study، Improved quality of life:  The self-care Perceived outcome in kidney transplant recipients ، Obstacles in the Way of Self-Care Programs for Renal  و Transplantation Recipients در قالب سخنرانی و پوستر در همایش‌های داخلی و کنگره‌های بین‌المللی ارائه نموده است.
زینب رحیم‌دشتی روانشناس شاغل در مرکز مشاوره و سلامت روان 
زینب رحیم‌دشتی روانشناس شاغل در مرکز مشاوره و سلامت روان بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران با همراهی ابوالفضل بختیاری کتاب یادگیری معکوس (راهبردی برای اثربخشی تکالیف درسی) را ترجمه و چاپ نموده است، این کتاب 96 صفحه‌ای سال 1401 توسط انتشارات تیک به چاپ رسید.
کتاب پداگوژی پیش دبستانی از دیگر کتابهایی است که توسط این روانشناس سال 1402 در 412 ترجمه و در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.

وی دارای مقالات متعدد علمی-پژوهشی و تخصصی با نمایه ISC در حوزه روانشناسی، مدیریت و درمان کودکان دارای نارسایی یادگیری است. 

 نقش واسطه ای راهبردهای یادگیری در ارتباط بین خودکارآمدی تحصیلی و سبک های حل مسئله، مقایسه دو روش معلم محوری و کودک محوری با توجه به مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی جمهوری اسلامی ایران،تبیین سکوت سازمانی بر اساس اخلاق حرفه ای و اشتیاق شغلی معلمان مقطع متوسطه، بررسی رابطه شیوه های فرزند پروری با عزت نفس کودکان پیش دبستانی، بررسی رابطه رهبری معنوی با توانمندی و بهره وری مدیران و بررسی تحولات برنامه درسی برخی عنوان مقالاتی است که از این پژوهشگر به چاپ رسیده است. رحیم دشتی دارای دکترای روانشناسی گرایش علوم تربیتی است.

مجید غضنفری مسئول خدمات پشتیبانی
کتاب سلول‌های بنیادی خونساز (هماتوپوئزیس) نیز توسط مجید غضنفری مسئول خدمات پشتیبانی و پژوهشگر بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران به رشته تحریر در آمده است.
این کتاب با 258 صفحه و شمارگان 1000 نسخه، سال 1392 منتشر شده است.
مقاله بررسی سطح سرمی T3، T4 و TSH در بیماران بتا تالاسمی از جمله مقالات دارای نمایه ISI این پژوهشگر است.
غضنفری هم اکنون دانشجوی دکترای رشته بیوشیمی است.
مرجان کرمی خیرآباد پرستار
مرجان کرمی خیرآباد زاده‌ی سال 1360 شهر دوگنبدان که هم‌ اکنون به‌ عنوان پرستار در بیمارستان نفت فعالیت دارد از دیگر پژوهشگران مجموعه بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران میباشد.
این پرستار شاغل در بیمارستان نفت گچساران کتاب «مبانی ارتباطات در پرستاری» را در 224 صفحه و  16 فصل تهیه و تدوین نموده است.
این کتاب با تیراژ 300 جلد توسط نشر سمت روشن کلمه چاپ و وارد بازار کتاب شده است.
گفتنی است ۱۹ تا ۲۵ آذرماه امسال هفته «پژوهش و فناوری» نام‌گذاری شده است. هفته پژوهش بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توسط شورای فرهنگ عمومی کشور به جهت گسترش فرهنگ تحقیق و پژوهش در جامعه نام‌گذاری شد و از سال ۱۳۷۹ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اقدامی چهارمین هفته آذرماه را «هفته پژوهش» نامید و پس از سال ۱۳۸۴ این عنوان به «هفته پژوهش و فناوری» تغییر نام داد.
هفته پژوهش و فناوری ۱۴۰۳ با شعار «پژوهش و فناوری پیشران جهش تولید با مشارکت مردم» از ۲۳ تا ۲۹ آذرماه برگزار خواهد شد.
روز شمار هفته پژوهش و فناوری
"پژوهش و فناوری زمینه ساز رشد و جهش تولید"، "مدرسه، بنیان پژوهش و فناوری"،  "پژوهشگران و فناوران طلایه داران مرجعیت علمی"، "تعامل دانشگاه با جامعه و صنعت، همچنین ضرورت جهش تولید"، "وحدت حوزه و دانشگاه، هم افزایی برای وفاق ملی"، "پژوهش و فناوری، پیش ران دیپلماسی علمی" و "پژوهش و فناوری همچنین مشارکت مردم" به ترتیب عناوین روزهای هفته پژوهش در سال ۱۴۰۳ است.
۲۵ آذر ۱۴۰۳ ۱۰:۳۶
تعداد بازدید : ۲۰۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید