سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ ۲۲:۰۴
 

اخبار

"ن" مثل "ناشنوا"؛ «زبان دست‌ها را بشنویم و درک کنیم»

یکی از مهم‌ترین حواس انسان، شنوایی است و بدون داشتن حس شنوایی، سازگاری انسان با محیط دچار اختلال یا تأخیر می‌شود.
به گزارش پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران؛ طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، به فردی که قادر به شنیدن مانند افرادی که شنوایی طبیعی دارند نیست، ناشنوا گفته می‌شود؛ در واقع آستانه شنوایی، برابر با ۲۰ دسی‌بل است و به فردی که کمتر از این مقدار بشنود، ناشنوا یا کم‌شنوا اطلاق می‌شود.
۳۰ سپتامبر مصادف با ۹ مهر روز جهانی ناشنوایان World Deaf Day نامگذاری شده است. این روز حقوق ناشنوایان را در سراسر جهان به رسمیت می‌شناسد و از سازمان‌های مختلف می‌خواهد به از این حقوق حمایت کنند. در روز جهانی ناشنوایان آگاهی در مورد چالش‌های ناشنوایان افزایش پیدا می‌کند.
این مناسبت شامل دستاوردهای ناشنوایان در سراسر جهان است و به بسیاری از افراد کمک می‌کند تا آثار قابل‌توجه افراد ناشنوا را درک کنند. مناسبت روز جهانی ناشنوایان موجب ایجاد آگاهی در مورد چالش‌های پیش‌روی افراد ناشنوا می‌شود و اهمیت زبان اشاره را برای عموم مردم برجسته می‌کند. این روز به ناشنوایان و جوامع آن‌ها کمک می‌کند تا فضایی امن در جامعه پیدا کنند.
فدراسیون جهانی ناشنوایان امسال شعار روز جهانی ناشنوایان را اینگونه تعریف کرده است: «زبان دست‌ها را بشنویم و درک کنیم» اما متاسفانه بسیاری از افراد در کشور با زبان اشاره آشنایی ندارند و لازم است که مترجمی سخنان ناشنوایان را برای افراد شنوا ترجمه کند.
تاریخچه روز جهانی ناشنوایان
نخستین کنگره جهانی فدراسیون جهانی ناشنوایان سال ۱۹۵۱ در شهر رم ایتالیا برگزار شد. این فدراسیون در سال ۱۹۵۲ توسط سازمان ملل متحد و سازمان جهانی بهداشت به رسمیت شناخته شد. فدراسیون جهانی ناشنوایان در سال ۱۹۵۸ روز جهانی ناشنوایان را برای تجلیل از این افراد آغاز کرد. در سال ۲۰۱۸ نیز روز جهانی زبان اشاره به رسمیت شناخته شد.
براساس اعلام فدراسیون جهانی ناشنوایان بیش از ۴۶۰ میلیون نفر مردم دنیا از کم‌شنوایی رنج می‌برند. این تعداد حدود 5 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد. قرار گرفتن مداوم در معرض صدای بلند علت اصلی کاهش شنوایی است و طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیش از یک میلیارد نفر در معرض خطر کم‌شنوایی دائمی قرار دارند.
آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد، جمعیت موالید کشور در سال گذشته حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بوده است و براساس غربالگری‌هایی که در سطح کشور انجام می‌شود، حدود ۳.۷ در هر هزار تولد به کم‌شنوایی مبتلا هستند.
افراد ناشنوا با چالش‌های بسیاری در دسترسی روبه‌رو هستند و از لحاظ مناسب‌سازی، نیازهای این قشر از توان‌خواهان، کمتر دیده شده است؛ اشتغال، نیاز مداوم به مترجم، به رسمیت شناخته نشدن زبان اشاره و آشنایی نداشتن افراد با این زبان و نبود تابلوهای راهنما در اماکن عمومی، تنها بعضی از چالش‌هایی است که زندگی این افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
گفتنی است دوم تا هشتم مهرماه نیز به عنوان هفته جهانی ناشنوایان نامگذاری شده است. هدف سازمان بهداشت جهانی از «هفته جهانی ناشنوایان» این است که ناشنوایی و کم‌شنوایی در کانون توجه قرارگیرد.
۹ مهر ۱۴۰۳ ۱۰:۴۱
تعداد بازدید : ۵۴

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید