سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ ۱۸:۰۴

اخبار

روز جهانی قلب؛ "از قلبت برای فعالیت استفاه کن"

قلب به عنوان مهمترین عضو بدن و موتور محرک همه اندام‌ها، بیشترین فعالیت و بیشترین اهمیت را در بین اندام‌های مختلف دارد. این اندام بسیار مهم، روزانه حداقل 115 هزار بار، سالانه بیش از 42 میلیون بار و در طول عمر متوسط هر انسان افزون بر سه میلیارد بار می‌تپد و در هر تپش نیز عملیات تحویل و تحول خون در داخل آن و پمپاژ این مایه حیاتی به دیگر اندام‌های بدن انجام می‌شود.
به گزارش روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران؛ این آمار نشان می‌دهد که فعالیت قلب، بسیار مهم، موثر و همیشگی است و پایان کار این اندام، برخلاف بسیاری از اندام‌های دیگر بدن، پایان کار انسان است.
با توجه به این موارد، نگهداری مناسب این عضو حیاتی و پیشگیری از بروز چالش در آن از جمله مهمترین مواردی است که باید مورد توجه هر فرد قرار گیرد و در این راستا پرهیز از خوردن غذاهای پرخطر، تحرک بدنی مناسب و دوری از استرس در صدر اقدامات مورد نیاز قرار دارد.
بیماری‌های قلبی و عروقی که صدرنشین عوامل مرگ و میر در دنیا به شمار می‌رود از اهمیت بسیار زیادی در حوزه بهداشت و درمان برخوردار بوده و بر همین اساس یک روز از سال (هشتم مهر مصادف با 29 سپتامبر) به عنوان روز جهانی قلب نامگذاری شده است تا پیشگیری از بیماری‌های قلبی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
روز جهانی قلب برای اولین بار در سال 1999 میلادی توسط سازمان جهانی بهداشت، یونسکو و فدراسیون جهانی قلب نامگذاری شد.
روز جهانی قلب یک فرصت جهانی است که افراد می‌توانند برای ارتقای آگاهی عمومی و تشویق افراد، خانواده‌ها، جوامع و دولت‌ها برای اقدام فوری علیه بیماری‌های قلبی عروقی استفاده کنند. هر فردی در کاهش مرگ‌های زودرس و بار ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و ارتقای سلامت قلب و زندگی طولانی‌تر و با کیفیت بهتر نقش دارد.
بیماری‌های قلبی عروقی (CVDs) چیست؟
بیماری‌های قلبی عروقی به مجموعه‌ای از اختلالات قلب و رگ‌های خونی گفته می‌شود که موارد زیر را شامل می‌شوند:
بیماری عروق کرونر قلب که مربوط به عروق تغذیه‌کننده ماهیچه‌های قلب است.
بیماری عروق مغزی که مربوط به عروق تغذیه‌کننده مغز است.
بیماری سرخرگ محیطی که مربوط به عروق تغذیه‌کننده دست و پا است.
بیماری رماتیسم قلبی که به دلیل آسیب به عضلات و دریچه‌های قلب و ناشی از تب روماتیسمی است. باکتری استرپتوکوک عامل این بیماری است.
نقص مادرزادی قلبی که به دلیل مشکل ساختاری قلب از بدو تولد است.
ترومبوز وریدی عمیق و آمبولی ریوی که ناشی از لخته‌شدن خون در رگ‌های پا است که می‌تواند به سمت قلب و ریه حرکت کند.
حمله قلبی و سکته مغزی که معمولا یک مشکل حاد و ناشی از تشکیل لخته و اختلال در جریان خون قلب و مغز هستند. مهم‌ترین عامل بروز این مشکلات تجمع چربی در دیواره رگ‌های خونی است.
آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد بیماری‌های قلبی
بیماری‌های قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان هستند.
بیش از سه‌چهارم مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی در کشورهای کم‌درآمد و متوسط رخ می‌دهد.
از ۱۷ میلیون مرگ زودرس (قبل از هفتاد سالگی) به دلیل بیماری‌های غیر مسری در سال 2015 میلادی، 82 درصد در کشورهای کم‌درآمد و متوسط گزارش شده و 37 درصد از این موارد ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی بوده است.
اکثر بیماری‌های قلبی عروقی با دوری از عوامل خطری از جمله دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، ‌چاقی، ‌عدم تحرک جسمی و مصرف الکل قابل پیشگیری هستند.
اکثر افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی یا در معرض این بیماری (مانند افراد مبتلا به فشار خون و چربی بالا و ‌دیابت‌) نیازمند غربالگری منظم،‌ تشخیص زودهنگام و مدیریت شیوه سالم زندگی هستند.
علائم هشداردهنده ناراحتی قلبی
درد یا ناراحتی قفسه سینه، تنگی نفس، خستگی، ضربان قلب نامنظم، تورم، سرگیجه یا غش کردن، تعریق زیاد، حالت تهوع یا استفراغ، درد در قسمت بالایی بدن و افزایش بی‌دلیل وزن چند علامت هشداردهنده که نمایانگر ناراحتی قلبی هستند.
نادیده گرفتن این علائم ممکن است منجر به مشکلات جدی قلبی یا حتی مرگ شود. به یاد داشته باشید که با تشخیص و درمان به موقع، شانس مدیریت مشکلات قلبی و اجتناب از عوارض جدی آن بسیار افزایش می‌یابد.
همچنین داشتن سبک زندگی سالم و انجام معاینات معمول پزشکی نیز در کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی بسیار موثر است.
بیایید برای دستیابی به زندگی طولانی‌ و سالم‌ قول دهیم 
به خانواده خود قول دهیم که غذای سالم بخوریم.
به کودکان خود قول دهیم که بیشتر ورزش کنیم و به آنان کمک کنیم تا فعال‌تر باشند، سیگار نکشیم و از عزیرانمان بخواهیم سیگار نکشند.
به عنوان یک پزشک، بیماران را از سیگار منصرف و آنان را به کاهش کلسترول تشویق کنیم.
به عنوان یک سیاستمدار برای حمایت از سیاست‌های صحیح در زمینه سلامتی و قلب سالم گام برداریم.
به عنوان یک کارمند از محیط کاری سالم استقبال کنیم و در این جهت کوشا باشیم.
امسال شعار "از قلبت برای فعالیت استفاه کن" برای روز جهانی قلب انتخاب شده است تا اهمیت نقش تحرک بدنی در سلامت قلب را به ما نشان دهد.
۸ مهر ۱۴۰۳ ۰۸:۵۲
تعداد بازدید : ۹۱

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید