سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ ۲۰:۴۳

اخبار

آنچه باید درباره روز جهانی ایمنی غذا بدانیم؛ ایمنی مواد غذایی، آمادگی برای موارد غیرمنتظره

روز جهانی ایمنی غذا هر سال در هفتم ژوئن مقارن با ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و شعار تعیین‌شده برای آن در سال جاری، «ایمنی مواد غذایی، آمادگی برای موارد غیرمنتظره» است. که این موضوع بر اهمیت آمادگی برای حوادث ایمنی غذایی، صرف‌نظر از میزان خفیف یا شدید بودن آن‌ها، تأکید می‌کند.
به گزارش پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران؛ ایمنی غذا یک عنصر اساسی سلامت عمومی و امنیت غذایی جهانی است. غذای ناایمن حاوی باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها یا مواد شیمیایی مضر می‌تواند موجب ایجاد بیش از ۲۵۰ بیماری شود.
مرگ سالیانه ۴۲۰ هزار نفر به دلیل غذای آلوده
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، تخمین زده می‌شود که سالانه ۶۰۰ میلیون نفر پس از خوردن غذای آلوده بیمار می‌شوند که این امر با مرگ ۴۲۰ هزار نفر از آن‌ها همراه است.
هر سال در راستای افزایش آگاهی در مورد اهمیت ایمنی مواد غذایی و ترویج اقدامات لازم برای پیشگیری، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، در هفتم ژوئن برگزار می‌شود. این روز که توسط سازمان ملل متحد برای افزایش آگاهی در مورد اهمیت آداب و ایمنی غذا در تمام مراحل زنجیره غذایی تعیین شده است، نقش مهم ایمنی غذا را در حصول اطمینان از دسترسی همه به غذای ایمن، مغذی و کافی برجسته می‌کند.
غذا پیش از قرار گرفتن در اختیار مصرف‌کننده، زنجیره‌ای طولانی از توزیع را طی فرآیندهایی همچون برداشت، پردازش، ذخیره‌سازی، توزیع و آماده‌سازی می‌پیماید. در طول این زنجیره طولانی احتمال آلودگی مواد غذایی بالایی وجود دارد، بنابراین رویداد روز جهانی ایمنی غذا بسیار مهم است.
تاریخچه روز جهانی ایمنی غذا
بر اساس این گزارش، روز جهانی ایمنی غذا در دسامبر ۲۰۱۸ توسط مجمع عمومی سازمان ملل‌متحد و به‌دنبال پیشنهاد مشترک سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) تعیین و نخستین مراسم آن در هفتم ژوئن ۲۰۱۹ برگزار شد. این روز برای تأکید بر ضرورت ایمنی مواد غذایی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار به‌ویژه اهداف مرتبط با سلامت، گرسنگی و کشاورزی پایدار ایجاد شده است.
سازمان‌ها و آژانس‌های تنظیم‌کننده مواد غذایی با وضع قوانین، مدیریت و کنترل جریان اقدامات ایمنی مواد غذایی را آسان‌تر می‌کنند. نهادهایی مانند سازمان جهانی بهداشت  (WHO)، سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO، تأسیس شانزدهم اکتبر ۱۹۴۵) و سازمان غذا و دارو (FDA) برای اداره فرآیندها و قوانین ایمنی مواد غذایی تأسیس شدند.

1

۱۸ خرداد ۱۴۰۳ ۰۸:۵۶
تعداد بازدید : ۱۳۱

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید