سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۱۶:۴۷

اخبار

چقدر بیماری صدفک را میشناسیم

پسوریازیس یا صدفک نوعی بیماری خود ایمنی پوستی است که به دلیل ابتلای حدود ۱۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان و شیوع آن، هفتم آبان‌ماه (۲۹ اکتبر) از سوی سازمان جهانی بهداشت به این بیماری اختصاص داده شده است.
1
به گزارش پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران؛ اولین روز جهانی پسوریازیس در سال ۲۰۰۴ برگزار شد. در سال ۲۰۱۴، کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی، ۲۹ اکتبر را به عنوان روز رسمی برجسته کردن پسوریازیس پس از درک ارزش افزایش آگاهی در مورد این بیماری خاص اعلام کردند. هدف از تعیین این روز جلب توجه پزشکان، بیماران، عموم مردم و اطلاع‌رسانی گسترده در مورد این بیماری پوستی است.
در بیماری پسوریازیس سلول‌های پوستی تا ۱۰ برابر سریعتر از حد نرمال تکثیر یافته و سلول‌ها به سرعت در سطح پوست ساخته شوند. این فرآیند باعث می‌شود که لکه‌های قرمز بر آمده، پوشیده با پوسته‌های سفید ایجاد شود.
مهمترین علایم پسوریازیس یا صدفک یا داءالصدفک ایجاد تکه‌های ضخیم قرمز رنگ پوستی و فلس‌های نقره‌ای رنگ است که بسیار دردناک بوده و سبب خارش می‌شود. این عارضه معمولا زانو، آرنج، پوست سر، کف دست و پا و کمر را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ همچنین در اطراف ناخن، ناخن پا و داخل دهان نیز دیده شده است.
این بیماری هنگامی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن سیگنال ‌های اشتباهی می‌فرستد. این سیگنال‌ها باعث افزایش سرعت چرخه رشد سلول‌‌های پوست می‌شود.
ابتلای ۱۲۵ میلیون نفر به صدفک
آمارها حاکی از آن است که در سراسر جهان، ۱۲۵ میلیون نفر به بیماری "پسوریازیس" مبتلا هستند. همچنین بر اساس آمارهای رسمی، تنها در ایالات متحده بیش از هشت میلیون آمریکایی نیز به این بیماری دچارند.
همچنین مطالعات نشان می‌دهد جنسیت در شدت و علایم بیماری پسوریازیس تاثیر دارد و این بیماری در مردان شدیدتر است.
بیماری صدفک از بیماری‌های شایع پوستی در ایران هست و حدود ۱ تا ۲ درصد جامعه یعنی حدود ۱/۵ میلیون نفر در ایران به آن مبتلا هستند. 
واقعیت‌های مهم درباره بیماری پسوریازیس
• این بیماری واگیردار نیست و از شخصی به شخص دیگر منتقل نمی شود.
• واژه پسوریازیس ریشه در زبان یونان باستان دارد. واژه پسورا (Psora) به معنی خارش و زیس (Sis) به معنی وضعیت است؛ بنابر این مفهوم لغوی عبارت پسوریازیس (Psoriasis)، 'وضعیت خارش' است.
• در حدود ۳ درصد از جمعیت جهان اعم از مردان، زنان، کودکان و حتی نوزادان دارای نشانه های پسوریازیس هستند.
• اولین نشانه های پسوریازیس معمولا بین سنین ۱۰ تا ۳۵ سالگی ظاهر می شوند؛ با وجود این ممکن است آثار این بیماری در هر سنی بروز کنند.
• آثار پسوریازیس معمولا در آرنج‌ها، زانوها و جمجمه بیش از سایر نقاط بدن به چشم می خورد.
• برخلاف تصور بسیاری از افراد، عامل بیماری پسوریازیس عدم رعایت بهداشت فردی نیست.
• در بسیاری از بیماران، آثار پسوریازیس به طور طبیعی برای مدت طولانی از بین می رود و مجددا ظاهر می شود. گاهی هم این این بیماری به طور کلی از بین می رود.
• بیماران پسوریازیس به آرامی در برابر درمان واکنش نشان می‌دهند.
• بیماران پسوریازیس در معرض ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، افسردگی، دیابت و سرطان نیز قرار دارند. 
در سال ۲۰۲۲، روز جهانی پسوریازیس با موضوع "تخلیه بیماری پسوریازیس" برگزار می‌شود.
 
۷ آبان ۱۴۰۱ ۱۵:۱۲
تعداد بازدید : ۱۷۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید