سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۱۹:۴۰

اخبار

"تبدیل درد از علم به عمل"؛ شعار روز جهانی درد

یازدهم اکتبر برابر با ۱۹ مهرماه روز جهانی "مبارزه با درد" است، انجمن بین‌المللی مطالعه درد (IASP)، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و فدراسیون اروپایی درد IASP Chapters (EFIC) روز جهانی مبارزه با درد را برای ارتقای تسکین درد به عنوان یک حق انسانی معرفی کرده‌اند.
1
به گزارش پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران؛ از سال ۲۰۰۵ در سازمان بهداشت جهانی درد بعنوان یک معیار سلامتی و خوشبختی در زندگی بشریت قرار گرفت. این روز بهانه‌ای است برای افزایش سطح آگاهی مردم نسبت به نشانه‌ها و علائم درد؛ چراکه اهمیت این موضوع تا  آنجاست که بنابر آمار اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی از هر پنج نفر یک نفر از دردهای مزمن شدید رنج می‌برد.
سازمان بهداشت جهانی زندگی بدون درد را حق طبیعی انسانها می‌داند و در این راستا برنامه‌ریزی می‌کند، بر این اساس با هدف ارتقای آگاهی‌ها در رابطه با اهمیت موضوع درد و ضرورت کنترل و پیشگیری از بروز درد، ‌ سالانه روز جهانی درد را با عناوین مختلف مانند"درد در کودکان"، "درد در افراد مسن"،"درد در زنان"،"درد سرطان"،"درد اسکلتی، عضلانی"،"درد حاد"،"سردرد"،"درد احشایی"،"درد دهانی صورتی"،"درد نوروپاتی"، "آگاه‌سازی عمومی در مورد درد"،"مبارزه با درد در افراد بیش‌آسیب‌پذیر" و امسال را با عنوان "تبدیل درد از علم به عمل" نامگذاری کرده است.
شاید بتوان درد را شایع‌ترین شکایت بیمارانی دانست که به پزشکان مراجعه می‌کنند. تقریبا هیچ انسانی نیست که در دوره‌ای از زندگی خود گونه‌ای از درد را تجربه نکرده باشد. دردها چه در موارد حاد و چه در موارد مزمن بر ابعاد گوناگون زندگی فردی و اجتماعی بیماران تاثیرات غیرقابل انکاری می‌گذارند. برای بسیاری از بیماران بی‌درد ساختن و توقف درک درد بزرگترین خدمتی است که می‌توان ارزانی داشت.
دردها طیف وسیعی دارند و به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می شوند، دردهای حاد معمولا کمتر از سه ماه طول می‌کشند و به دردهایی که بیش از سه ماه طول می‌کشند دردهای مزمن می‌گویند.
طبق تحقیقات انجام شده دردهای مزمن در زنان بیشتر از مردان شیوع دارد و در زنان مسن بیشتر مشاهده می‌شود.
بنا بر گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت یک پنجم انسان‌ها از دردهای متوسط تا شدید رنج می‌برند و زندگی یک سوم انسان‌ها نیز به خاطر درد مختل شده است و نمی‌توانند بدون وابستگی به دیگران زندگی کنند.
انجمن جهانی درد در سال ۱۹۷۳ میلادی توسط پروفسور بونیکا (پدر علم دردشناسی) و همکاران پایه گذاری شد، این انجمن به صورت غیرانتفاعی و غیر دولتی و به منظور تشویق و گردآوری محققین رشته‌های مختلف پزشکی که در زمینه سندرم‌های گوناگون درد و نیز مکانیزم آن کار می‌کنند، ایجاد گردیده و هدف آن کمک به بهبود بخشیدن درمان بیمارانی می‌باشد که از دردهای حاد و مزمن رنج می‌برند.
این انجمن در حال حاضر در بیش از شصت و هفت کشور جهان شعبه دارد و دارای بیش از هفت هزار و ۸۰۰ عضو در ۱۲۴ کشور می‌باشد.
انجمن بررسی و مطالعه درد ایران یکی از شعب انجمن بین‌المللی درد در جهان است که در سال ۱۳۷۷ به عضویت دائمی این انجمن درآمد و در سال ۱۳۸۱ با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به خانواده انجمن‌های علمی پزشکی داخل کشور پیوسته است، هم‌اکنون بیش از ۸۰ پزشک فوق تخصص درد در ایران فعالیت دارند.
۲۰ مهر ۱۴۰۱ ۱۴:۲۵
تعداد بازدید : ۲۴۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید