آغاز ماه مبارک رمضان فرصتی برای خودسازی و تعالی روحی و معنوی است، اما روزهداری علاوه بر تاثیرات معنوی، به سلامت جسم و پاکسازی بدن از سموم مضر و رفع التهابات خطرناک نیز کمک میکند.
به گزارش پایگاه روابط عمومی بهداشت و. درمان صنعت نفت گچساران؛ انسانها ۱۱ ماه از نعمتهای خداوند بهره میبرند. یک ماه استراحت دادن به بدن پس از ۱۱ ماه، در صحت و سلامتی بدن تأثیر فراوانی دارد.
روزه داری برای حفظ سلامت دستگاه گوارش، قلب و عروق و مغز بسیار مفید است و تاثیر آن در سمزدایی و سلامت کبد، کاهش وزن، کاهش فشار خون، کاهش التهاب و تقویت ایمنی بدن در تحقیقات گوناگون در جهان اثبات شده است.
تحقیقات نشان داده است التهاب در بروز بیماریهای مزمن مثل بیماری قلبی، سرطان و آرتریت روماتویید نقش دارد. برخی مطالعات انجام شده در مورد تاثیر روزه داری نیز بیانگر آن است که روزه گرفتن باعث کاهش التهابهای بدن و در نتیجه سلامت بیشتر جسم میشود.
بیماری قلبی مهمترین علت مرگ در جهان محسوب می شود و بیش از ۳۰ درصد مرگها را در سراسر جهان شامل میشود. رژیم غذایی و سبک زندگی سالم موثرترین راه کاهش خطر بروز بیماری قلبی است. برخی تحقیقات نشان داده است گنجاندن عادت روزهداری در سبک زندگی افراد به ویژه برای سلامت قلب بسیار مفید است.
کارشناسان رعایت برخی نکات را برای بهرهمندی هر چه بیشتر از ایام روزهداری و حفظ سلامت بدن ضروری میدانند. خوردن وعدههای غذایی سنگین یا ننوشیدن آب کافی موجب کم آبی بدن میشود که میتواند مشکلات سلامتی را در افراد تشدید کند.
کارشناسان توصیه میکنند غذای روزهدار باید شامل تمام گروههای غذایی اصلی یعنی سبزیجات، غلات کامل، لبنیات، مغزها و میوه ها باشد تا فواید بهینه روزه داری برای فرد حاصل شود.
برخی توصیههای غذایی برای روزهداران:
• در فاصله افطار تا سحر آب زیادی بنوشید.
• رژیم غذایی متعادل و متنوع از مواد غذایی مختلف داشته باشید.
• افطار آب گرم بنوشید.
• غلات کامل مثل بلغور و جو دوسر مصرف کنید.
• خوردن عسل و سیاه دانه را فراموش نکنید.
• خوراکیهای سالم شامل بادام، زیتون، آووکادو، گردو مصرف کنید.
• از منابع پروتیینی شامل شیر، ماست، تخممرغ، حبوبات و مغزها استفاده کنید.
• منابع ویتامینها و مواد معدنی شامل خرما، میوه و سبزیجات، دانهها و مغزها فراموش نشود.
• از مصرف نوشیدنیهای مصنوعی سرد خودداری کنید.
• در ماه رمضان از مصرف چربی زیاد اجتناب کنید.
• از مصرف مایعات یا نوشیدنیهای خیلی سرد یا خیلی داغ بعد از افطار خودداری کنید.
• غذاهای سرخ شده و چرب به خصوص هنگام افطار نخورید.
• در ایام ماه رمضان از خوردن غذاهای پرکالری و پرچرب اجتناب کنید.
• از مصرف غذاهای بستهبندی و فرآوری شده پرهیز کنید.